Läste just denna artikel.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/fem-skadade-i-seriekrock
Känns som en rätt onödig olycka. Nu är ju de flesta olyckor onödiga, men denna typ av olyckor könns extra onödiga eftersom de till största delen enbart beror på ointelligens. Bara för att det är motorväg och 110 Km/tim så innebär det inte att man måste köra så fort. Speciellt inte i tät dimma. Om folk är så osäkra bilister att de är rädda att de skall uppfattas som osäkra när de sänker farten så bevisar de bara att de är just så osäkra som de inte vill visa att de är. Jag har själv råkat ut för så tät dimma att jsg nästan fått stanna och knuffa bilen. Hellre det än att krocka. Att sedan en och annan audiförare tycker att jsg är osäker så får de tycka det. Sänk farten för helvete! Svårare än så är det inte. Jo, en sak till. Tänd även dimbakljuset. Enligt mina egna helt ovetenskapliga studier är det fler som kör med dimbakljuset tänt när det inte behövs än i dimma. Jag begriper inte att denna funktion skall vara så förbsnnat svår att använda för vissa när de ändå kan fippla med telefon och stereo när de kör.