Ikväll var det en olycka på riksväg 40. Jag var på väg öster ut och strax efter Ulricehamn fick jag se att bilarna några hundra meter framför mig bromsade och slog på varningsblinkers. Jag saktade in och kom fam till en olycksplats. En bil hade stannat i samma fil som jag och i mötandes fil hade en lastbil och en personbil stannat. I diket i min fil stod det en bil och vid vägkanten satt en tjej och blev ompysslad av de som hade stannat. Eftersom jag inte bara kunde susa förbi utan att först kolla om de ville ha hjälp så gick jag ut och kollade läget. Tjejen var oskadd men chockad. Ambulans var tillkallad så det var inte mer ätt göra än att dra på en reflexväst och låna ut ytterligare en väst samt en ficklampa och sätta ut varningstriangeln. Jag hade en filt i bilen som de svepte om tjejen.

Efter en stund kom polisen till platsen och kollade läget och frågade runt lite. Eftersom jag var en den sista som stannat så kunde jag inte ge några upplysningar om hur olyckan gått till. Efter ytterligare en stund kom ambulans och två brandbilar. Det märkliga var att mellan det att polisen kommit till platsen och att ambulansen anlänt så var de som stannat som bortblåsta. Strax innan hade jag fått tillbaka västen och ficklampan av han som lånade dessa, Polisen ställde ytterligare några frågor eftersom de trodde att jag hade sett olyckan och var först på plats. De fick mina kontaktuppgifter och jag fick åka. Det var bara det att jag fann mig själv inspärrad mellan en brandbil och en ambulans. Jag kunde smita förbi ambulansen men framför den stod släckbilen tvärs över vägen. Polisen frågade om det var okej att jag fick vänta, och eftersom jag inte hade någon brådska så väntade jag medan de tog hand om tjejen och kollade bilen. Så där satt jag i min bil, mitt i all dramatik, och kom inte ur fläcken. Till slut kollade en kille från räddningstjänsten att polisen hade mina uppgifter och så flyttade de släckbilen så att jag kunde åka vidare.
I värsta Aftonbladet-stil så knäppte jag några bilder med min sunkiga mobilkamera.

Filten fick jag inte tillbaka och varningstriangeln gick sönder, men vad är den värd i sammanhanget? Ja ja, det var dagens goda gärning. En stund senare när jag svängt av RV40 såg vägen väldigt hal ut. Jag nöp till på bromsen för att se om det var halt men det var det inte. I samma ögonblick som jag bromsade hoppade det ut ett rådjur framför bilen. Hade jag inte provbromsat just då så hade jag kört på det.